• 033 - 800 9898
  • info@drplus.be
  • Limburgbaan 34, Hilversum
Medisch nieuws
Uitwasbare luiers: de voordelen

Uitwasbare luiers: de voordelen

Aanstaande ouders die een kind krijgen, kiezen er vaak voor om wegwerpluiers te kopen. Wegwerpluiers zijn handig om te gebruiken en ieder kind heeft luiers nodig. Toch is het niet de juiste keuze en dit komt doordat er veel nadelen aan verbonden zitten. Tegenwoordig zijn uitwasbare luiers ook enorm populair. Wasbare luiers kennen namelijk een aantal voordelen ten opzichte van wegwerpluiers. Dit is ook de reden waarom steeds meer ouders ervoor kiezen om wasbare luiers te gebruiken. Deze luiers kun je namelijk opnieuw gebruiken en hebben ook een langere levensduur dan wegwerpluiers. Aan het gebruik van uitwasbare luiers zitten veel voordelen verbonden. Deze voordelen zijn handig voor zowel de baby als de aanstaande ouders. Voordat je deze wasbare luiers koopt, is het wel handig om meer te weten te komen over de luiers. Wil jij weten wat de voordelen zijn van wasbare luiers? In dit artikel vertellen we meer over de voordelen, zodat je er alles over te weten komt.

De milieuvriendelijkste luiers

Er zijn verschillende redenen om uitwasbare luiers te kopen voor jouw kindje, maar de grootste reden is dat ze milieuvriendelijk zijn. Wegwerpluiers zijn namelijk niet milieuvriendelijk en veroorzaken enorm veel afval. Jaarlijks gebruiken huishoudens miljoenen wegwerpluiers en dit veroorzaakt enorm veel afval. Ook de productie van de wegwerpluiers is heel erg vervuilend en vormt een gevaar voor het milieu. Uitwasbare luiers zijn een milieuvriendelijk alternatief en hebben veel minder materialen nodig. De productie is een stuk schoner en ze veroorzaken ook minder afval. Dat wasbare luiers milieuvriendelijk zijn, is voor veel mensen een reden om te kiezen voor wasbare luiers. Wil jij een steentje bijdragen aan een beter milieu, dan is het handig om te kiezen voor wasbare luiers.

Uitwasbare luiers zijn beter voor de huid van de baby

Wegwerpluiers bevatten enorm veel chemische stoffen en veel plastic, dit kan nadelen met zich meebrengen. Zo kan dit zorgen voor irritatie aan de huid van de baby. Hierdoor kan de baby sneller last krijgen van uitslag en voor de baby is dat erg vervelend. Uitwasbare luiers worden alleen gemaakt van natuurlijke materialen en zitten dus een stuk comfortabeler om de billetjes van de baby. Hierdoor kan de baby zich een stuk beter bewegen en heeft de baby er ook geen last van tijdens het slapen. Daarnaast zijn uitwasbare luiers een stuk goedkoper dan wegwerpluiers. Je kunt ze namelijk hergebruiken en je hoeft niet constant nieuwe luiers te kopen. Je kunt als aanstaande ouders op die manier veel geld besparen en dat is een groot voordeel.

Wasbare luiers online bestellen

Uitwasbare luiers bestellen is dus een goed idee door alle voordelen. Je kunt deze wasbare luiers eenvoudig online bestellen bij verschillende aanbieders. Kijk bij welke aanbieder je het beste deze wasbare luiers kunt bestellen. Controleer de websites van verschillende aanbieders en kijk hierbij ook goed naar de recensies. Hierin staan de ervaringen van de vorige klanten en deze informatie kan waardevol zijn voor het nemen van een beslissing. Bij het aanschaffen van wasbare luiers is het wel van belang om de juiste maat te kopen.

Nog niet geheel overstag? Bestel dan een proefpakket wasbare luiers!