• 033 - 800 9898
  • info@drplus.be
  • Limburgbaan 34, Hilversum
Medisch nieuws
Haartransplantatie vrouw, kan dat?

Haartransplantatie vrouw, kan dat?

Is een haartransplantatie vrouw geschikt? Je ziet deze ingreep vaker bij mannen worden uitgevoerd, maar vrouwen kunnen dit ook prima doen. Lees hier meer over wat een haartransplantatie precies is, waarom het ook geschikt is voor de vrouw en de meest voorkomende redenen bij vrouwen.

Wat is een haartransplantatie?

Bij een haartransplantatie vrouw worden de haarzakjes van het ene plek naar de andere plek op je lichaam verhuist. Denk bijvoorbeeld aan een plek waar jij genoeg haar hebt, daar worden de haarzakjes uitgehaald. Vervolgens worden deze geplaatst op het uitgekozen gebied waar minder haar groeit. Na een aantal weken zul je zien dat je haar begint te groeien en de ruimte wordt opgevuld. Er zijn verschillende methodes die gebruikt kunnen worden door artsen. Informeer altijd goed bij je arts wat de mogelijkheden zijn, de kosten en welke methode het beste bij je past.

Haartransplantatie vrouw

Niet alleen mannen kiezen voor een haartransplantatie. Haartransplantatie vrouw komt steeds vaker voor, en is zeer geschikt. Je kunt kiezen voor een bepaalde dichtheid, zo kiezen sommigen voor een lichte dekking en anderen voor een zware dekking. Welke dichtheid je nodig hebt is afhankelijk van je wensen en van de gewenste plek voor de haartransplantatie vrouw. Bij een hoge dichtheid is er vaak een vervolgafspraak nodig om het gewenste resultaat te bereiken. De behandeling zelf duurt gemiddeld zes tot zeven uur, je bent hier dus een hele dag mee bezig. 

Redenen

Een haartransplantatie vrouw kan worden uitgevoerd om verschillende redenen. Een veel voorkomend probleem is haaruitval midden op het hoofd of aan de zijkanten, dit kan worden opgelost door de ingreep. Een andere reden voor een haartransplantatie is het verlagen van de haargrens. Niet iedereen is namelijk tevreden met de haargrens, dit valt natuurlijk ook op omdat het aan de voorkant van je hoofd zit. Voor velen is een haartransplantatie een goede keuze omdat het zelfvertrouwen met zich mee brengt. Dit doet je mentale gezondheid vaak ook goed. Een voordeel van de ingreep is ook dat je er jarenlang plezier van gaat hebben, de haarzakjes verdwijnen nu niet zomaar als ze nieuw zijn geplaatst. 

Kliniek kiezen

Ben je overtuigd van haartransplantatie vrouw? Dan is het tijd om een goede kliniek uit te zoeken. Je kunt er voor kiezen om een geschikte kliniek in Nederland te zoeken, of naar het buitenland te gaan. Zo gaan veel mensen naar Turkije omdat de prijzen daar wat lager liggen. Houd er wel rekening mee dat je wel extra reiskosten betaalt, maar misschien kun je er nog een vakantie aan koppelen. Welke locatie je ook kiest voor een kliniek, kijk goed naar de aanbevelingen en plan eerst een consultgesprek in. Je wil kiezen voor een arts die je vertrouwt en goede resultaten levert.

Conclusie

Een haartransplantatie vrouw kan je veel zelfvertrouwen bieden, als het proces eenmaal is afgerond. Het is daarom een goede keuze om te maken, maar kies wel altijd een geschikte kliniek waar je een goed gevoel van krijgt. Je zult je hele leven lang genieten van een mooie bos haar na je haartransplantatie!